A couple of vegan chocolate muffins with creamy frosting

Het langere verhaal...

   Mijn reis begint met een niet aflatende liefde voor koffie – geen gewone koffie, hoor, maar vers gebrande perfectie (daar komen we een andere keer op terug). Stel je dit voor: elke slok van dat aromatische elixer vergezeld van een schuldige genotstraktatie, vaak gekocht in een supermarkt. 
   Suiker was de gemene deler in deze lekkernijen: een verleiding die moeilijk te weerstaan was. Tegenwoordig is het algemeen bekend dat suiker dezelfde impact op de hersenen heeft als cocaïne, waardoor het afscheid nog moeilijker wordt, vooral na jarenlang gebruik ervan.
   Toen kwam de openbaring. De fase van het lezen van etiketten. De ingrediënten, lang en tongdraaiend, brachten mij ertoe een bewuster pad te bewandelen, waarbij ik besefte dat ik suiker niet volledig uit mijn leven kon bannen. In plaats daarvan koos ik voor de zoete reis van bakken. Ingrediënten met de hand uitkiezen, recepten aanpassen en de liefde delen met mijn liefste mensen.
   Door vegan te worden in 2021 werden mijn ogen groter. Zelfs in de veganistische schelpen van de supermarkt loerden misleidende etiketten. Zo evolueerde mijn bakhobby van 2020 naar het maken van desserts die leken op de oude recepten, waarbij alleen de niet-veganistische producten werden vervangen.
   Ik ontdekte dat veganistische snoepjes een speeltuin van mogelijkheden zijn. Vochtig, kruimelig, zacht of robuust: elke textuur is een avontuur naast je koffie of alleen. Is dat niet waar we allemaal naar verlangen? De kans om te genieten van diverse vormen, kleuren en texturen, om te experimenteren en van elk moment te genieten?
   Dat is wat het voor mij betekende toen ik verschillende recepten begon te bakken, te veranderen en te experimenteren.
   Muffins bakken betekent niet het wiel opnieuw uitvinden; het is een kleine draai in de richting van een gezondere richting. Mijn doel? Om bij elke verrukkelijke hap een glimlach op je gezicht te toveren. Er is iets aan de vorm, smaak en textuur dat boeit. Het is een reis: bewondering, nieuwsgierigheid, de eerste hap en plotseling is de muffin verdwenen.
   Dus dat is mijn verhaal in een notendop: bakken sinds 2020, veganistisch bakken sinds 2021, en nu deel ik deze passie met meer gelijkgestemden. Deze muffins zijn niet alleen een traktatie; ze zijn een stukje geluk, en ik hoop dat ik jouw wereld, muffin voor muffin, een beetje helderder kan maken.
Terug naar blog